10MILA 2018 i Nynäshamn

27 - 29 apr 2018

10-mila 2018 i Nynäshamn

Helgen 28-29 april är det dags för 10-mila, tre budkavlar (stafetter) under en helg. Och du behövs som funktionär! 

 

Tävlingen går i Nynäshamn och IFK Enskede är en av huvudarrangörerna. För detta arrangemang räknar vi med intäkter på närmare 100 000kr till klubbkassan (en årshyra för lokalen i Oppunda).

För att ro detta iland behövs Du som funktionär innan och under tävlingen. Ingen orienteringskunskap behövs för de flesta av uppdragen, ett glatt humör räcker långt!

IFK Enskede har hand om tävlingsadministration, ekonomi och kartplock detta år.

 

Vi i 10-milakommittén har delat upp de olika funktionerna och tillsatt huvudansvariga för de olika uppdragen. De ser till så att allt går enligt planen och kommer att finnas på plats under hela tävlingshelgen samt under förberedelsetillfällena under våren.

 

Dessa är förberedelserna:

·         Ca 2 månader innan tävlingen (mars) behövs 45-50 personer under 2-3 kvällar för att stoppa in kartor i plastfickor samt sortera dem i lagbuntar efter rätt ”gafflingsordning”. Ett otroligt viktigt jobb som endast får utföras av de som inte själva ska springa tävlingen.

·         I mars kommer vi även att genomföra en utbildningshelg med en ”simulerad tävling” för att checka systemet.

 

·         Under v.17 (23-26/4) är det dags att programmera alla 600 SportIdent-enheter som ska användas vilket kommer att ta 2-3 kvällar i anspråk. Hur många personer som behövs till detta återkommer vi med.

·         Under samma vecka ska även lagkuvert fyllas med matnyttig information till alla deltagande lag. Vi tänker att detta kanske kan vara ett jobb för våra ungdomar med en vuxen som ansvarig. Hur lång tid och antal kvällar detta tar beror på antal händer vi får till förfogande och hur snabbt dessa jobbar.

·         På torsdagen samma vecka är det dessutom genrep för de ansvariga för de olika uppdragen.

 

Under tävlingshelgen ser det ut så här:

·         Vi öppnar tävlingsexpeditionen redan på fredagskvällen, 27/4.

·         Under lördagen och söndagen är det skarpt läge och vi ska ha bemanning dygnet runt. Vissa tidpunkter under helgen kräver högre bemanning än andra, därför delar vi in helgen i 4-timmarspass. Det är främst in- och utcheckningen som behöver bemannas av många funktionärer och där kommer man att jobba två och två.  

·         Först ut är ungdomsstafetten på lördagen, sedan damernas stafett under eftermiddagen och på kvällen startar slutligen 10MILA-kavlen för att gå i mål någon gång under söndagsmorgonen. Vi räknar med att alla herrlöpare ställer upp som funktionärer efter avslutat lopp och gärna vid något tillfälle under ungdomarnas eller damernas stafetter. Även ungdomarna och deras föräldrar, samt damlöparna behövs under helgen.

 

Ansvarig för Enskede-funktionärerna är Josefin Lindqvist, som tacksamt tar emot positiva meddelanden om att just Du kan ställa upp som funktionär vid flera av dessa tillfällen.  Vi räknar med att alla i klubben ställer upp på något sätt, vi är ju alla medlemmar i en ideell förening! Men, har du av någon anledning förhinder under något av förberedelsetillfällena eller vid något tillfälle under tävlingshelgen är det jättebra om du meddelar Josefin detta så underlättas hennes arbete med schemaläggningen.

Mejl: josefin.lindqvist@telia.com

 

Kolla gärna in tiomila.se, och hör av gärna av dig till Tiomilakommittén om du har frågor.

 

Josefin Lindqvist, Martina Sundberg, Mats Larsson och Roland Persson

 

Kommentarer

  • Hej!
    Skogsluffarna behöver hjälp med att bygga kontrollställningar till kontrollerna ute i skogen. Detta ska göras under hösten/vintern och det görs i par. Exakt tidpunkt bestämmer man själv. En i paret behöver orienteringskunskap. Jag tror att Bosse, Hugo och Rolle redan har sagt att de kan ställa upp. Någon annan? Självklart bidrar detta också till ersättning till klubben. Hör av er här eller till mig direkt.

Kommentera

Se vår policy för inlägg och kommentarer innan skickar ditt inlägg.